• Publicerad: 30 maj 2022

Ny erfaren kollega stärker DGE inom tillståndsprövning och avfall

Tiden går fort när man har roligt! Sedan årsskiftet har vi haft Anna Andersson (tidigare Sysav) hos oss på Malmökontoret och faktum är att det känns som hon alltid har varit här. Har ni inte sprungit på henne ännu så får ni nu en kort introduktion.

Varför valde du DGE och vad ska du göra här?

”Efter att ha arbetat i 20 år med strategiska och operativa miljöfrågor, framförallt tillståndsrelaterade, på Sysav kände jag att det var dags att göra något nytt och att bredda mig lite. Jag har tidigare haft kontakt med personer på DGE och upplevt att det finns en positiv känsla i företaget. Det personliga, och en glädje i att arbeta tillsammans. Att det finns många specialistområden inom företaget är också härligt, det finns alltid någon att fråga. Dessutom känns det bra med ett ”lagom” stort företag där man får utrymme och är viktig för helheten. Jag tycker verkligen att det är roligt med miljölagstiftningen och kommer att fortsätta arbeta med framförallt miljötillståndsfrågor på DGE”

Hur är det att jobba som konsult?

Anna gör premiär som konsult och det är ju intressant att höra lite hur det känns. ”Det känns väldigt spännande men också lite läskigt att ”börja om” efter många år i samma verksamhet. Ibland tycker jag det är svårt att veta vad kunden förväntar sig, men jag börjar hitta rätt (Ja, det kan vi som arbetar med Anna bekräfta). En av de bästa sakerna är att få arbeta tillsammans med andra personer med miljökompetens. I många verksamheter är miljökompetensen ganska ensam, men jag är en lagspelare och vill gärna jobba med andra. Det är också kul att få jobba med nya industrier och geografier.

Du har ju jobbat länge med detta, vilka är dina viktigaste insikter?

Ja, efter att ha jobbat med miljötillståndsfrågor och andra miljöfrågor på Sysav i 20 år har jag såklart varit med i många tillståndsprövningar och samlat på mig en hel del erfarenhet. Det viktigaste är att veta vad man vill, för att det ska bli en smidig process. Om man är osäker på vad man vill få ut av sin verksamhet i framtiden är det upplagt för snårighet och krångel. Därför är långsiktighet så viktigt! En annan sak som är viktigt är att ha koll på sina produktionsprocesser. Och en medvetenhet om att tillståndsprövning tar tid, dialogerna mellan verksamhetsutövare och myndigheter kan ibland kännas omständliga, men är samtidigt viktiga för att hamna rätt i slutändan.

Vi på DGE är jätteglada att Anna valt att arbeta hos oss. Hon tillför både kompetens inom det viktiga avfallsområdet och massor av positiv energi till gänget.

Kontaktuppgifter till Anna finner du här.