• Publicerad: 18 augusti 2023

Ny kollega tillför energi till vårt arbete inom förorenade områden

Vi har gjort flera fina rekryteringar under våren som vi gärna vill berätta om, men de får vänta för först vill vi introducera Simone, en efterlängtad kollega i Göteborg som började hos oss hösten 2022. Simone Tijburg fick tips om DGE av vår kollega Ellinor och blev snabbt en stabil resurs som tillför härlig energi till vårt arbete med förorenade områden. 

 

Vad gör du på dagarna?

Jag jobbar främst med att hjälpa till att hantera förorenade områden så att föroreningar inte sprider sig och ger upphov till problem i samhället. Arbetsuppgifterna är varierade, bland annat provtagningar i fält, analys, research och rapportskrivning. Just nu håller jag på med en stor sammanställning av PFAS-provtagningar där jag också får jobba med GIS. Det tycker jag är lite extra kul!

 

Vad är roligast med ditt jobb?

Det är nog variationen, att lära känna så många olika verksamheter och försöka bidra till att de ska fungera lite bättre. Känslan att göra nytta och hjälpa till. Jag utbildade mig inom geografi, hur planeten fungerar och hur vi kan hjälpa den. Men vart det skulle leda visste jag inte förrän jag blev tipsad om DGE och det kändes rätt. Sen tycker jag det är väldigt skönt att inte bara jobba på kontor. Redan när jag började plugga kände jag att det var viktigt för mig att inte bara sitta vid ett skrivbord hela dagarna.

 

Du kommer ju direkt från universitetet, hur var det att börja jobba?

Det är verkligen väldigt annorlunda mot att plugga, en stor omställning på många sätt. En sak är att man behöver prioritera sin tid på ett helt annat sätt, det går mycket mer tid till jobbet jämfört med studierna. Sen är det lätt att tro att när man är färdig med examen ska man kunna allt. Men så är det ju verkligen inte, jobbet är väldigt mycket team-work. På universitetet var man mer ensam i sina uppgifter, här finns alltid någon att få hjälp av.

 

Hur trivs du på DGE?

Jag trivs väldigt bra, framför allt tycker jag om att det finns så många olika kompetenser inom företaget och att samarbetsklimatet är bekvämt och öppet. Det är lätt att få svar på sina frågor.

 

Och vad händer framåt?

Just nu är jag väldigt mycket i nuet. Jag vill lära mig jobbet och på sikt bli mer trygg och självständig i rollen så jag kan ta mer ansvar. Men också lära mig mer av alla kompetenta kollegor som jobbar med andra saker inom DGE.