• Publicerad: 14 oktober 2022

Ny kollega med bred hållbarhetsprofil och stort intresse för naturfrågor

I våras sökte vi på DGE en ny kollega till vårt team som arbetar med tillståndsfrågor. Vi hade fantastisk tur att Johan Berlin, med en bred hållbarhetsprofil och stort intresse för naturfrågor, blev tipsad om tjänsten av en vän som arbetar hos oss. Han har nu jobbat på DGE några månader och vi vill låta er träffa honom.

Vad har du med dig till DGE?

Min bakgrund är ganska bred och engagemanget är stort kring hållbarhetsfrågor, och även om jag inte har arbetat som konsult tidigare har jag stor erfarenhet av att arbeta i projekt. I botten har jag en kandidat i naturvårdsbiologi. Efter den blev det några år med en mer internationell inriktning, master i globala studier, exjobb i Tanzania och så arbete i Vietnam och Peru. Men till slut var det ändå Göteborg som blev hemma. Här har jag arbetat på Havs- och vattenmyndigheten, Mistra Urban Futures och sist på Framtiden byggutveckling som administratör och miljöutredare. Och studerat miljökonsekvensbeskrivning.

Hur kom det sig att du valde DGE?

En vän till mig som arbetar på DGE tipsade om att det fanns en tjänst att söka. Jag kände att det var en bra chans för mig att få bygga vidare på min miljökompetens med mer tillämpning, och så känns det såklart bra att söka sig till en arbetsgivare som uppskattas av en vän.

Så hur känns det nu efter några månader?

Det känns positivt, vi har god gemenskap inom DGE tycker jag, även med kollegor på de andra kontoren. Och så är det spännande att få se hur saker fungerar ”i verkligheten”. Inte minst att besöka de verksamheter som vi arbetar med. Jag har varit ute på några platsbesök hittills, men ser fram emot många fler.

Vad har du fått göra hittills på DGE och vad tänker du om framtiden?

Jag har framförallt arbetat med ett större projekt inom havsbaserad vindkraft. I vindkraftsprojekt är det ofta många frågor där min naturvårdskompetens kommer till nytta. Jag ser fram emot att få bredda mig genom att arbeta med tillståndsfrågor även för andra typer av verksamheter, men även att fördjupa mig inom naturvårdsfrågor. Biodiversitet är ju ett ämne som fler och fler behöver förhålla sig till. Vi har stora utmaningar framför oss och behöver hitta konkreta lösningar.

Vi på DGE tycker det känns toppen att ha en specialist inom biologisk mångfald bland våra kollegor. Välkommen Johan!