Ny regionchef ser ökat miljöfokus i byggbranschen

DGE:s nya regionchef på Göteborgskontoret är Sofi Ahlström. Med lång erfarenhet från byggbranschen ser hon både ett större behov och en ökad öppenhet för miljöfrågor i byggsektorn. Det är inte minst viktigt i Göteborgsregionen där flera stora bostads- och infrastrukturprojekt pågår.

 

”Byggbranschen är historiskt en konservativ bransch där innovationer på miljöområdet har varit svåra att implementera. Delvis på grund av utmaningar med att få gehör för frågorna i organisationens alla led. Detta gör att det fortfarande finns stora möjligheter till förbättring”, säger Sofi Ahlström. ”Vi ser också att intresset ökar för frågor som cirkulär ekonomi, resursutnyttjande och koldioxidreducering.”

 

På rätt plats för att göra skillnad

Som miljöingenjör med hållbarhetsfokus känner Sofi att hon med det nya jobbet som regionchef på DGE i Göteborg är på rätt plats.

”Efter mina studier hamnade jag i byggbranschen där jag i många år har varit miljö- och riskingenjör, och senast även byggprojektledare. I min nya roll på DGE får jag fokusera på mina hjärtefrågor, hållbarhet och ledarskap, och här tror jag att jag kan göra större skillnad eftersom vi alla har ett gemensamt kall och samma drivkrafter.”

 

Med fokus på laget

Sofi kände till DGE sedan tidigare och lockades bland annat av att det är en relativt liten organisation.

”Här jobbar vi i en platt och inkluderande organisation med stort medarbetarengagemang. Denna kultur är vi måna om att behålla, och det är bland annat det som ska bli så roligt att jobba med i min nya tjänst.”

I sin roll som regionchef kommer hon att arbeta som miljö- och hållbarhetskonsult, ha en del kundkontakt och framförallt jobba med organisationen och medarbetarna.

”Jag känner ett stort engagemang för ledarskapsfrågor, att få grupper och organisationer att fungera väl, vilket är en förutsättning för att även våra projekt ska bli bra.”