Missa inte! Utbildning – cirkulär ekonomi i praktiken

I höst kör vi ett utbildningspaket som vi är övertygade kommer bli mycket värdeskapande för både nybörjare och proffs! Inte minst är det en bra process för alla de verksamheter som nu försöker sätta rätt miljömål för nästa målperiod.

Cirkulär ekonomi är fortfarande ett begrepp som väldigt många verksamheter brottas med att förhålla sig till. Vad innebär det i praktiken för min verksamhet? Det här är en chans för dig att ge din verksamhet en skjuts framåt för att kunna möta den växande efterfrågan, och komma ur det utmanande året 2020 med mer kunskap och framåtriktning

Utbildningen genomförs i form av tre halvdagsworkshops under hösten. För dem som känner att de behöver en genomgång av de grundläggande begreppen erbjuder vi en introduktion innan uppstarten.

  • 21 augusti 10-12 Frivillig introduktion till begreppet Cirkulär ekonomi. Känner du dig som en nybörjare när det gäller Cirkulär ekonomi är du välkommen!
  • 26 augusti 10-15 (inkl lunchpaus) Startmöte där var och en väljer vilka mål och nyckeltal som passar den egna verksamheten. Är det att öka andelen återvunnen eller förnybar råvara, förstärka produktens återvinningsbarhet, hitta affärsmodeller som förlänger produktens livslängd, recirkulera vattenströmmar, hitta avsättningar för biprodukter… Vad är relevant för din verksamhet? Vi bestämmer även tillsammans datum och tid för de två efterföljande Workshops.
  • Halvdag i september: Workshop – Hinder och framgångsfaktorer. Vilka hinder och framgångsfaktorer finns generellt och vad är specifikt inom din bransch/verksamhet?
  • Halvdag i oktober: Workshop – Strategi. Vilka är de smarta och framkomliga vägarna för din verksamhet att ta nästa steg?

DGE har flera erfarna konsulter på plats som coachar deltagarna i arbetet. Deltagare med liknande mål och nyckeltal kommer att få jobba tillsammans vid utbildningstillfällena. Inför varje tillfälle kommer deltagarna att få en hemläxa för att göra utbildningen så relevant och som möjligt.

Eftersom verkligheten ser speciell ut i dessa tider förbereder vi oss för att genomföra detta digitalt men om läget förändras kan delar komma att genomföras som fysiska möten. Vi planerar även in en återträff på våren 2021 för att följa upp resultatet.

Pris: 9 500 kr/deltagare.

Sista anmälningsdag den 19 augusti.

Frågor och anmälan till Nan Kjellbergnan.kjellberg@dge.se, 0734-171023.

Varmt välkommen, du kommer bli väl omhändertagen!

/Nan, Sofi, Johan och Annika

PS. Vill du istället för utbildningen få skräddarsytt stöd för din verksamhet så erbjuder vi självklart det också.