Miljökonsult inom myndighetskontakter och lagar

Om tjänsten

DGE är engagerad i en lång rad stora och små tillståndsärenden enligt miljöbalken, de flesta avseende miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet. Vi levererar också laglistor inom miljö och arbetsmiljö till ett antal kunder samt stöttar i den vardagliga kontakten med myndigheter.

Vi söker nu en kollega som vill utvecklas tillsammans med oss. Inledningsvis behöver vi öka våra resurser inom textframställning i t ex miljökonsekvensbeskrivningar och andra relevanta dokument, men på sikt kan tjänsten komma att utvecklas mot större engagemang i att driva denna typ av uppdrag framåt, tillsammans med kollegor och våra kunder.

Om dig

För att tjänsten ska passa dig behöver du tycka om att utrycka dig i skrift, gilla lagstiftning och ha en bred och grundläggande kunskap om påverkan på miljön från olika verksamheter och åtgärder, mest sannolikt är du miljövetare eller naturvetare. Du behöver också vara bra på ordbehandling och ha en känsla för hur texter och dokument ska utformas för att lättast kunna tas emot av de många olika läsare ett tillståndsärende erbjuder.

I rollen som konsult är du strukturerad, engagerad och bidrar till att utveckla våra tjänster och arbetssätt. En nyfikenhet på nya branscher och miljöer är en förutsättning och grundläggande kunskaper i GIS ett plus. Relevant erfarenhet sedan tidigare är mycket meriterande, men även nyutexaminerade personer är av intresse. Rätt personlighet är viktigast!

Om DGE

DGE levererar miljö- och hållbarhetstjänster med utgångspunkt i våra ledord: Kunskap för framtidenStarka tillsammans och Omtanke rakt igenom. Vi som arbetar på DGE gör det framförallt för att vi uppskattar att arbeta i en kreativ, familjär och prestigelös miljö där vi tar ansvar för varandra och vågar vara personliga. Vi har förmånen att ha många trevliga kunder inom svensk industri som vi arbetat med under lång tid och fokus i vårt arbete är alltid att hitta lösningar som svarar mot kundens och omvärldens långsiktiga behov.

Att jobba på DGE ger dig tillgång till en riktigt bred kompetens och intressanta utvecklingsmöjligheter inom miljö- och hållbarhetsområdet. I Sverige i första hand, men vi är också en del av DGE Group med systerbolag i Danmark, Estland och Litauen och ingår också i den internationella miljökonsultsammanslutningen Inogen Alliance.

Lokalisering

I första hand på vårt kontor i Göteborg, men beroende på erfarenhet och bakgrund kan även något av våra andra kontor, i Malmö eller Kalmar, vara aktuellt.

Sista ansökningsdag 31 augusti, men vi genomför intervjuer löpande så tveka inte! Skicka ansökan till hr@dge.se.

Har du frågor angående tjänsten så hör av dig till kompetensområdesansvariga Monika Walfisz 070-209 26 51 eller VD Christer Gustafsson 073-417 10 90 som gärna svarar på frågor om tjänsten och DGE som bolag.