Miljökonsekvensbeskrivningar och miljötillståndsansökningar

Vi söker nu nya kollegor som vill vara med och stärka vår och våra kunders konkurrenskraft, kompetens och varumärke!

Om DGE. Vi som arbetar på DGE gör det framförallt för att vi uppskattar att arbeta i en kreativ, familjär och prestigelös miljö. Vi har förmånen att arbeta med miljö- och hållbarhetsrelaterade frågeställningar, från de långsiktiga visionerna till praktiska detaljfrågor som måste lösas här och nu, hos några av Sveriges mest spännande industribolag.

Liksom våra kunders olika branschtillhörighet är våra medarbetares gemensamma bakgrund tvärvetenskaplig, hos oss arbetar miljövetare, biologer, kemister, geologer och civilingenjörer tillsammans och över våra tre regionkontor, Göteborg, Kalmar och Malmö. Det är på detta sätt vi upplever vi förvaltar vår kompetens och kunskap på bästa sätt och blir starka tillsammans. Låter det som en arbetsgivare för dig? Härligt!

DGE:s mål är att vara en trygg arbetsplats och inspirera till utveckling oavsett om du befinner dig i inlärningsfasen i början av din karriär eller vill utmana dig själv och vår organisation med nya idéer, lösningar och tjänster. DGE:s framgångar är vårt gemensamma ansvar och varje medarbetares förtjänst.

På DGE har vi i nuläget ett femtontal tillståndsärenden igång för våra kunder. Förutom att ta fram de formella handlingar som krävs enligt miljöbalken strävar vi efter hållbara och robusta ansökningar. Mycket av arbetet sker inom DGE men också i nära samarbete med våra kunder och samarbetspartners. Vilket ger chansen till ett brett kontaktnät utanför den egna organisationen.

I våra tillståndsärenden deltar du från uppdragsstart och nulägesanalys, till beskrivning och bedömning av kundens verksamhet och dess miljöpåverkan, i utredning om långsiktiga lösningar kopplat till miljöpåverkan och klimatförändringar, fram till projektavslut och ansökans färdigställande. Ofta sker arbetet i ett par parallella uppdrag och alltid tillsammans med erfarna kollegor.

En av tjänstens utmaningar ligger i att skriftligt, men även muntligt, kommunicera verksamheters processer, utsläpp och påverkan. Vår kommunikation behöver därför vara uppriktig, tydlig och pedagogisk för att kunna tas emot av såväl fackmän som privatpersoner.

Om dig. Vi tror att du har en akademisk utbildning som miljövetare eller naturvetare med ett par års relevant erfarenhet, alternativt är nyutexaminerad.

I övrigt behöver du vara kommunikativ, gilla att utrycka dig i skrift samt arbeta strukturerat och noggrant.

En nyfikenhet på nya branscher och miljöer är en förutsättning likväl som samarbetsförmåga och flexibilitet i arbetet.

Vi lägger stor viktigt vid personliga egenskaper. Tveka inte att skicka in din ansökan!

Lokalisering. I första hand söker vi någon till vårt kontor i Göteborg, men beroende på erfarenhet och bakgrund kan även någon av våra andra regioner, Malmö eller Kalmar, vara aktuellt.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2022, intervjuer kommer genomföras löpande!

Ansökan skickas till hr@dge.se.

Har du frågor angående tjänsten så hör av dig till kompetensområdesansvariga
Malin Karlsson, 076-610 79 92.

Är du intresserade av DGE som bolag, hör av dig till VD Christer Gustafsson
073-417 10 90 som gärna svarar på frågor.