Kemist till vårt laboratorium i Göteborg (f.d. Göteborgs Kemanalys)

Om tjänsten

Till vårt laboratorium i Göteborg söker vi en kemist med några års labbvana samt som gärna har jobbat utifrån ackreditering enligt ISO 17025. Meriterande är erfarenhet av kromatografi och om du har jobbat med metodutveckling. Laboratoriet har en GC/FID, HPLC/IC, FT/IR, GC/MS samt ett nyligen införskaffat ICP/MS-instrument. Din svenska är flytande i tal och skrift och du har antagligen en eftergymnasial utbildning med kemisk inriktning eller motsvarande förvärvad kompetens.

Det ingår även en del administrativa uppgifter som kontroll och utfärdande av analysrapporter till våra kunder.

Du kommer att ingå i en liten trevlig grupp med erfarna och samkörda kollegor där alla hjälps åt. Dessutom ingår du i ett större sammanhang via våra miljökonsulter. De flesta analyser är återkommande och du kommer att ha relationer i nära samarbete och dialog med industrikunder och miljökonsulterna. En del av inkommande prover är planerade och en del kommer med kort framförhållning vilket ställer krav på din flexibilitet.

Om dig

Du är noggrann, ansvarsfull, tar initiativ och kan prioritera och planera ditt arbete i samarbete med andra. Du gillar att ge service, är prestigelös och kommunikativ. Kvalitetsmedvetenhet, teknisk fallenhet samt en positiv inställning är också viktiga egenskaper för att du ska lyckas och trivas i vår organisation. Du har en känsla för ordning och reda samt är strukturerad i ditt arbetssätt.

Om DGE

DGE Mark och Miljö ABs analyslaboratorium (f.d. Göteborgs Kemanalys) är ett komplement till de större laboratorierna och fokuserar på kvalitet, snabba analyser, personlig service och nära samarbete med våra kunder. Huvudinriktningen ligger på analys och miljökaraktärisering av förorenat vatten. I samarbete med konsultverksamheten i DGE Mark och Miljö AB utförs också provtagningar av miljöprover samt mindre specialtester och bedömningar. Laboratoriet är väl inarbetat och ackrediterade enligt ISO 17025 av SWEDAC sedan 1991.

DGE Mark och Miljö levererar i vår konsultverksamhet miljö- och hållbarhetstjänster med utgångspunkt i våra ledord: Kunskap för framtidenStarka tillsammans och Omtanke rakt igenom. Vi som arbetar på DGE gör det framförallt för att vi uppskattar att arbeta i en kreativ, familjär och prestigelös miljö där vi tar ansvar för varandra och vågar vara personliga. Vi har förmånen att ha många trevliga kunder inom svensk industri som vi arbetat med under lång tid och fokus i vårt arbete är alltid att hitta lösningar som svarar mot kundens och omvärldens långsiktiga behov.

Lokalisering

Tjänsten är heltid vid laboratoriet i Kungsten, Göteborg.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt till hr@dge.se. Intervjuer kommer hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum 2022-03-15. Vill du veta mer kontakta VD Christer Gustafsson 0734-171090.