Kemist eller Laborant till Göteborgs Kemanalys

Göteborgs Kemanalys är ett komplement till de större laboratorierna och fokuserar på kvalitet, snabba analyser, personlig service och nära samarbete med våra kunder. Huvudinriktningen ligger på analys och miljökaraktärisering av förorenat vatten. I samarbete med DGE Mark och Miljö AB utförs också provtagningar av miljöprover samt mindre specialtester och bedömningar. Göteborgs Kemanalys är väl inarbetat och ackrediterade enligt ISO 17025 av SWEDAC sedan 1991.

 

Till vårt laboratorium i Göteborg söker vi nu en Kemist eller Laborant med minst några års labvana eller erfarenhet av vattenanalyser samt att jobba utifrån ackreditering enligt ISO 17025. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbete med jonkromatograf och/eller GC/MS. Din svenska är flytande i tal och skrift och du har antagligen en eftergymnasial utbildning med kemisk inriktning eller motsvarande förvärvad kompetens. Alternativt en naturvetenskaplig högskoleutbildning

 

Du kommer att ingå i en liten trevlig grupp med erfarna och samkörda kollegor där alla hjälps åt. Dessutom ingår du i ett större sammanhang genom (moderbolaget) DGE Mark och Miljö AB och deras miljökonsulter. De flesta analyser är återkommande och du kommer att ha relationer i nära samarbete och dialog med industrikunder och DGE. En del av inkommande prover är planerade och en del kommer med kort framförhållning vilket ställer krav på din flexibilitet.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

  • Ta emot beställningar, planera, prioritera och genomföra analysuppdrag.
  • Följa upp och analysera mätresultat.
  • Vara delaktig och ta ansvar i ackrediteringsdelen på laboratoriet.
  • Medverka med din kompetens vid avvikelsehantering och förbättrings/ förändrings arbete.

 

Personliga egenskaper:

Du är noggrann, ansvarsfull och tar initiativ och kan prioritera och planera ditt arbete i samarbete med andra. Du gillar att ge service, är prestigelös och kommunikativ. Kvalitetsmedvetenhet och en positiv inställning är också viktiga egenskaper för att du ska lyckas och trivas i vår organisation. Du har en känsla för ordning och reda samt är strukturerad i ditt arbetssätt.

Omfattning

Tjänsten är heltid eller deltid (60-80%) med placering på vårt laboratorium i Kungsten, Göteborg. För rätt person finns möjlighet till mer arbetsledande uppgifter.

 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt till per.ivarsson@dge.se. Intervjuer kommer hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

 

Sista ansökningsdatum 2019-04-30. Vill du veta mer kontakta Labchef Per Ivarsson tel 073-407 34 75