Erfaren miljökonsult som blickar framåt

Tor-Björn Johansson har arbetat som miljökonsult på DGE tidigare och är nu tillbaka med sin gedigna branschkunskap på vårt kontor i Uppsala. Med mer än 25 års erfarenhet av att arbeta med utsläppsfrågor på stora industrier ser han fortfarande varje dag som en chans att lära sig något nytt.

 

Som miljökonsult har Tor-Björn erfarenhet från många olika branscher, inte minst skogs- och läkemedelsindustrin.

”De senaste sju åren har jag arbetat mycket med vattenreningsprojekt. Det har handlat om projektering av nya anläggningar, trouble shooting och optimering av befintliga anläggningar”, berättar Tor-Björn fyra veckor in i det nya jobbet där han hoppas bidra inom många fler områden, som luftsidan och besiktningar.

 

Värdet av långa relationer

Så vad lockade honom tillbaka till DGE?

”Jag ser fram emot att få arbeta och utvecklas i en lite mindre organisation. Det är ett starkt team som har en lokal och engagerad närvaro på våra fyra DGE-kontor”, säger Tor-Björn som värderar långa relationer – även med kunder.

”En bra och nära relation är A och O. Genom en tät dialog kan vi som konsulter ofta komma in och lösa problem i ett tidigt skede.”

 

Framtidsfokus

”Vi kommer se strängare krav och mer förfinade tekniker. I övrigt kommer det bli ett allt större fokus på cirkuläritet och livscykelanalyser för att verksamheter ska kunna lägga sina ansträngningar och resurser på rätt saker.”